Anne Olmak İsteyen Kadınların Tedavi Sureci Nasıldır

0

 

            Her çift evlenip yuva kurduğunda bebek hayali kurar. Anne adayını bu süreçte babalara göre daha meşakkatli bir yol beklemektedir. Anne adayının tedaviye başlamadan önce kendini psikolojik olarak duruma hazırlaması gerekir.

 

 İLK ADIM, KARAR VERMEK VE ÖN HAZIRLIK

 

Çiftler bebek sahibi olmak istedikleri ilk andan itibaren araştırmalar yapmaya başlamalıdırlar. Öncelikle kendilerini sorgulamaları gerekir. Dünyaya gelecek olan bebeğe sağlıklı, huzurlu bir ortam sağlayabilecekler mi? Maddi olarak bebeğin ihtiyaçlarını karşılayabilecekler mi? Karar verdikleri andan itibaren çiftler alkol ve tütün içeren ürünlerden uzak durmalıdır. Sigara içmenin sperm ve yumurta kalitesini bozduğu yaygın olarak bilinen bir bilgidir. Tüm bu aşamalardan sonra ikinci adıma geçilebilir.

 

 İKİNCİ ADIM, İCRAAT

 

Anne adayının ve baba adayının bilinen bir rahatsızlıkları yok ise normal yolla korunma olmaksızın adet takviminde yumurtlama zamanlarını takip ederek ilişkiye girmeli gerekmektedir. Her kadında normal bir adet süreci 28-29 günde bir kendini tekrarlar. Adet kanamasının başladığı ilk gün 1. gün kabul edilerek 28 günde bir adet olan kadın için yumurtlama zamanı âdetin 13 14 ve de 15 günleri gerçekleşebilir. Bu günün tam olarak hangi gün olduğu bilinemediği için çiftler birlikteliğe âdetin 10.gününden itibaren başlamalıdır. Spermin 48 saatle 72 saat arası canlı kaldığı hesaba katılarak sağlıklı ve kaliteli sperm için ilişki süresinin gün aşırı olması hamilelik ihtimali kat akta arttırmaktadır.

 

İlk 6 ayda vücut kendi haline bırakılmalı normal yolla hamileliğin gerçekleşmesi beklenmelidir. 6 aylık süre geçtiğinde hala hamilelik gerçekleşmemiş ise tedavi için kadın hastalıkları ve doğum doktoruna gidilmelidir.

 

 ÜÇÜNCÜ ADIM, MUAYENE VE TANI

 

Muayeneye âdetin 2-3-4. günlerinde gitmek gerekmektedir. Kan testi verilerek hormonların düzenli çalışıp çalışılmadığına bakılır. Tüplere giden kanalların açık olmadığına bakılmak için rahim filmi çekilmelidir. Âdetin 12.gününden itibaren uzman tarafından yumurta takibi yapılmalıdır. Yumurtanın gelişip gelişmediği geliştiyse kendi başına çatlayıp çatlamadığı yine uzman tarafından kontrol edilmelidir.

 

Yumurtanın gelişmediği zamanlarda yumurta geliştirici haplar çatlamadığı zamanlara çatlamaya yardımcı olacak iğneler uzman tarafından kontrol edilerek kullanılmalıdır. Bu süreçlerin sonunda hala hamilelik gerçekleşmemiş ise aşılama ya da tüp bebek tedavisi için gerekli merkezlerle görüşüp tedaviye yön vermek gerekmektedir…

 

Paylaş

Yazar Hakkında

Bir cevap bırakın