Diyetle Bölgesel Zayıflama
Bölgesel zayıflamanın akıllı ve kolay bir yolunu mu arıyorsunuz? Metabolizmanızı hızlandıran ve daha az kaloriyi depolamanıza yardımcı olan gıdaları ve bazı tutumları öğrenmek; bunun sonucunda bölgesel zayıflama diyetlerinize katkı sağlamak için yazımızı okuyabilirsiniz.
Şekeri Kesin
Şeker, hiçbir besin değeri sunmayan; 1 gramında 4 kalori barındıran bir maddedir. Şeker tüketimi sadece gereksiz kilo artışına sebep olmaktadır. Daha da kötüsü: bir kez tüketildiğinde, vücudun fazla insülin üretmesine neden olur. Ayrıca yağ depolarını destekleyeceği için iştahı da tetiklemektedir diye açıklıyor. Şekerli yiyecekleri bırakmak vücuttaki insülinin ani yükselişini ve bunun sonucunda açlık hissini önlemeyi sağlayacaktır.
Daha Fazla Yürüyün
Yürümek, az kalori yaksa da vücudun dengesini korumaya yardımcı olacağı gibi sağlıklı yaşamı ve uygulanan diyet programını destekleyen bir aktivitedir. Diyetiniz boyunca günlük olarak yürüyün. Hızlı yürüyüş tempolarına bağlı olarak, küçük bir rotada kalori tüketiminiz artış gösterecektir.
Somon Tüketin
Omega 3 bakımından zengin olan bu gıda bölgesel zayıflama programınıza destek olur. Peki, omeganın kalori ile ne ilgisi var? Tüketildiği taktirde vücut daha fazla miktarda kortizon üretir. Böylece vücut, bu hormon hücrelerden enerji alır ve mideyi tok tutar. Özellikle ekmek ve makarna gibi kalorili yiyeceklerin alternatifi olarak düşünülebilir. Omega 3 ayrıca bölgesel zayıflama için daha fazlasını yapar: Hücreleri deflate eder ve iştahı kontrol altına alarak seratonin seviyelerini yükseltir. Ton balığı, sardalya ve keten tohumu, omeganın bulunduğu gıdalardır.
Yemekten Sonra Peynir Tüketin
Akşam yemeğiniz bittikten sonra tüketilen bu yiyecek, vücudun yağ yakma yeteneğini arttırır. Bunun sebebi peynirde ‘eşlenik linoleik asit’ (CLA) vardır.
Lif İçeren Maddeler Tüketin
Yapılan araştırmalar, lif bakımından zengin gıdaların vücut ağırlığını azaltabildiği ve bel çevresini birden fazla nedenden dolayı inceltmeyi sağladığını göstermektedir. Lifli gıdalar tokluk verirler, gastrik boşalmayı geciktirirler, glisemik indeksleri tutarlar, toksinleri süpürürler ve bağırsak fonksiyonunu çalıştırırlar. Günde 25 ila 35 gram lif tüketin.
Vücut Geliştirme Eğitimine Başlayın
Aerobik egzersiz uygulamalarıyla vücut, kas içinde depolanan glikojeni bir enerji kaynağı olarak kullanır. Bu durum, yağ depolarını çalışmaya zorlar. Bölgesel zayıflama diyetlerinde vücut geliştirme uygulamaları oldukça önemlidir.