Hücresel Zayıflama Nedir

0

Hücresel Zayıflama Nedir
Bildiğimiz gibi yağ hücreleri tüm vücuda yayılır ancak bazı bölgelerde fazla yağ birikmesi meydana gelir. Hücresel yağlanma dediğimiz durumlara genetik sebeplerde neden olabilir. Hücresel zayıflama belirli bölgelerde oluşan yağlanmadan kaynaklanan biriken yağ tabakasının zayıflaması yani yağ kaybetmesidir. Hücresel zayıflama gerçekleştirilebilmesi için öncellikle fazla yağ oluşan bölgelerin tespiti doğru bir şekilde yapılmalıdır.

Hücresel Yağlanma Nasıl Tespit Edilir?

Hücresel yağlanmanın tespitinin doğru bir şekilde yapılabilmesi için işinde uzman yetkililer tarafından güvenilir cihazlarla ölçüm yapılması gerekmektedir. Gerekli ölçümler yapıldıktan sonra yine işinde uzman yetkililer tarafından gerekli beslemen programı oluşturulmalıdır. Oluşturulan beslenme programına uyum sağlandığı takdirde hücresel zayıflama diye adlandırdığımız yağ kaybı oluşumu meydana gelir. 

Hücresel Beslenme Nedir?

Hücresel yağ kaybı yani hücresel zayıflama için doğru beslenmenin önemi çok büyüktür. Vücudumuz için gerekli vitamin ve minerallerin yeterli miktarda alınması gereklidir. Yeterli miktarda vitamin ve mineral alınmadığı takdirde vücut yorgun düşer ve gün içerisinde yapılabilecek aktiviteler azalacağı için yağ kaybı da buna bağlı az olacaktır. Amacımız hücresel zayıflama ise buna bağlı olarak yediğimiz besinlere ve değerlerine de dikkat etmeliyiz.

Hücresel Zayıflama İçin  Nelerden Uzak Durmalıyız?

Nelerden uzak durmamız gerekir sorusuna en iyi cevap; Suni yağlardan ve kirli besinlerden, koruyucu madde içeren yiyeceklerden uzak durmalıyızdır. Genetiği değiştirilmiş besinlerin tespitini sağlayarak hayatımızdan tamamen uzaklaştırmamız gerekir. En önemli kural olarak Alkol, Kahve ve İşlenmiş tahıl, şeker ürünlerinden de uzak durmalıyız.

Hücresel Zayıflama Nasıl Olmalıdır?

Hücresel zayıflama için sadece beslenme yeterli olmayabilir. Hücresel zayıflama gerçekleşebilmesi için bununla birlikte bölgesel egzersizler yapmak oldukça fayda sağlayacaktır. Yağ biriken bölgeler tespit edilir buna bağlı olarak bir egzersiz planı oluşturulabilir. Genel amacımız özellikle lifli gıdaları tercih ederek gün içerisinde ki aktivitelerimizi ve egzersizlerimizi arttırmak olmalıdır. Özellikle 3 beyaz dediğimiz un tuz şeker üçlemesinden oldukça kaçınılmalıdır. Besin değerleri araştırılarak yiyecek tüketimi arttırılmalıdır. Bir hedef konulduğunda öncelikle kendimizi ve vücudumuzu tanıyıp bir beslenme programı belirlemeliyiz. Yediğimiz yiyeceklerin de besin değerlerini kontrol edip buna göre hayatımıza dahil etmeliyiz.

Paylaş

Yazar Hakkında

Bir cevap bırakın