İsilik bilhassa terleme ve sıcak hava neticesinde ortaya çıkmaktadır. Deri üstünde döküntülere sebebiyet verirken bununla birlikte oldukça sıkıntı vericidir. İlaç iyileştirmesinin yanında doğal çözümlerle de hastalık tedavi edilebilir. Peki, İsilik Tedavisi Yöntemleri nelerdir?
Yulaf Banyosu
Yulaf ezmesi banyo suyuna ilave edilir. Bu su içinde takribi 15 veya 20 dakika kadar beklenmesi tavsiye edilir. Yulaf ezmesi ile etkilenen kısımlar hafif bir şekilde fırçalanabilir. Bu uygulama derinin pul pul dökülmesine destek olmaktadır. Tenin arındırılmasına destek olur. Bundan başka olarak iltihabı azaltır.
Nohut unu
Az miktarda su ile karıştırılarak kalın bir hamur elde edilir. Hamur haline getirildikten sonra etkilenen kısımlara tatbik edilir. Tende takribi 15 dakika kadar bekletilerek sonrasında soğuk su ile temizlenir. Tenin rahatlamasına destek olur.
Karbonat
İsilik rahatsızlığında ve deri döküntülerin de kullanılmaktadır. Anti bakteriyel hususları ile teni yatıştırır. Başkaca olabilecek enfeksiyonların önüne geçer. Az miktarda karbonat biraz soğuk su ile karıştırılarak hamur elde edilir. Elde edilen hamur yumuşak temiz bir bez ile tene tatbik edilir. Cilt uygulama esnasında hafifçe el gezdirilerek ovulur.
Zencefil
Uzun senelerdir farklı cilt sorunları ve isiliklerin iyileştirilmesinde kullanılmaktadır. Batma ve kaşıntı hissini azaltır. Çok değil biraz taze zencefil kökü rendelenerek su içinde kaynatılır. Suyun soğumasının ardından elde edilen karışım tene tatbik edilir. Kuruduktan sonra ıslak bir bezle ten arındırılır.
Kil
Kil de isilik tedavisinde kullanılmakta olan çözümlerden biridir. Birkaç damla su dört yemek kaşığı kil ile karıştırılarak hamur elde edilir. Su katmak yerine gül suyu kullanılırsa daha tesirli olacaktır. Elde edilen hamur tene uygulanır. Takribi üç saat sonra soğuk su ile temizlenir
Karpuz
Karpuz çekirdekleri ezilip hamur elde edilir. Hamur haline getirildikten sonra döküntüler üstüne uygulanır. Ayrıca karpuz suyu da içilebilir.