X
    Categories: Genel

Mutsuz Aile Çocukları Nasıl Etkiler?

Mutsuz Aile Çocukları Nasıl Etkiler?

 

Günümüzde de birçok ailenin geçinemedikleri görülmektedir. Bu sorun yüzünden ise birçok aile dağılma, ayrılma sürecine girebilirler. Bu olaydan en çok çocuklar etkilenir. Çünkü çocuklar daha ufak yani küçük oldukları için sizden çok onlar bu durumdan etkilenir ve bu yüzden çocuklar bunu kendilerine dert ederler ve hatta bazı çocuklar ise bu durumun kendilerinden dolayı olduğunu zannederler. Bu durumun çocukları nasıl etkilediğine biraz değinelim.

 

MUTSUZ AİLE ÇOCUKLARI NASIL ETKİLER?

 

Mutsuz aile çocukları olumsuz yönde etkiler. Eğer aile içerisinde bir düzen yoksa bu durumdan çocuk etkilenecektir. Otoritesiz bir aile mutsuz aile olur. Bu tutumu sergileyen ailelerde çocuğa karşı sevgi ve şefkat genellikle yoktur. Mutsuz aile kendi arasında sağlıklı bir iletişim kuramayacağı için evde kavga gürültü meydana gelebilir. Bu çocuğu kavgacı ve asabi bir yapıya getirebilir. Bu durumda da anne çocuk ve baba çocuk ilişki zarar görebilir. Tabi bazı aileler bu durumu çocuklarına yansıtmazlar ama çocukta yaş ilerleyince çocuk her şeyin yavaş yavaş farkına varacaktır. Mutsuz bir aile bir zamandan sonra boşanacağı için çocuk bu durumdan da kötü etkilenir. Çünkü çocuk kendini kötü hissedecektir ve anne baba arasında bir ikileme düşecektir. Boşanma olayından sonra ise çocuk bu olayın çevresi tarafından iyi bir şekilde karşılanmayacağını zannederek arkadaş ortamından kaçarak içine kapanık biri olabilir. Çocuk zamanla psikolojik sorunlarda yaşatabilir.

 

ÇOCUKLARININ ETKİLENMEMESİ İÇİN NELER YAPABİLİR?

 

Mutsuz aile bu durumdan çocuklarının etkilenmesini istemiyor ise çocuklarına bu durumu fazla belli etmemeye çalışabilirler. Ama ne kadar gizleseler de çocuk bir zamandan sonra bu olayın farkına varacaktır. Eğer çocuklarının etkilenmesini istemiyor ise bir psikolog desteği alarak bu olayı fazla büyümeden halledebilirler. Eğer çocukta olaydan etkilenmiş ise çocukla beraber de psikoloğa gidilebilir.

 

Ayse Döngü:
Related Post