Yüz Cildinize Doğal Bakım Nasıl Yapabilirsiniz?
Yüz cilt bakımı önemlidir. Toplum içerisinde insanlar genellikle ilk başta yüzünüze bakarlar. Temiz, canlı ve pürüzsüz bir cilt her kadının isteğidir. Öte yandan yaş ve cilt üzerindeki problemlere bağlı olarak bir cildin ihtiyaç duyduğu bakım şekli ve içeriği değişkenlik göstermektedir. Bu aşamada cilt tipiniz için en uygun doğal bakımı yapmanız gereklidir.
Cildinize doğal bakım yapmanın çeşitli yöntemleri vardır. Bu yöntemler arasında en etkilisi de bitkisel yöntemlerdir. Çünkü bilindiği gibi doğa, biz insanlara her türlü sağlık ve güzellik imkanlarını sunmaktadır. Bizler de bu imkanları kullanarak cildimizi güzelleştirebiliriz. Bunun için bitkisel yağları kullanmamız gerekiyor.
Doğada bulunan pek çok özel bitkinin yağ özleri, cildimizin sağlıklı ve güzel görünebilmesini sağlayacak son derece önemli vitamin, mineral ve diğer önemli bileşenleri içermektedir. Dolayısıyla bu bitkisel yağları keşfederek, cildiniz için hangisini kullanmanız gerektiğini de karar verebilirsiniz. Nitekim her bir bitkisel yağın ayrı bir içeriği ve faydası söz konusudur.
Önce cildinizi tanımakla başlayın…
Cildinize doğal bakım yapmak için kullanacağınız bitkisel yağ hakkında karar vermeden önce cildinizi tanımanız gerekiyor. Cildinizi tanıma sürecini; cilt tipini belirlemek, cilt sorunlarını belirlemek ve cilt ihtiyaçlarını belirlemek olarak üç aşamada özetleyebiliriz.
Cildinizi tanımak için bir güzellik uzmanı olmanız gerekmiyor. Ayna karşısında yüzünüzü incelemeniz, cilt tipinizi ve sorunlarını görmek için yeterlidir.
Genellikle kadınların yakındığı cilt sorunları;
- Yaşa bağlı olarak, yanak ve göz çevresinde beliren kırışıklıklar
- Akneler, siyah noktalar, sivilceler
- Yüzün belirli bölgelerinde uzun süreli, mor yada kırmızı renk kızarıklıklar
- Solgun, cansız, mat bir görünüme sahip olmak
Bu maddeleri daha da arttırmamız mümkündür. Neyse ki doğa bizlere tüm bu sorunlar için çözümleri sunuyor. Sadece cildiniz için hangi bitkisel yağa ihtiyaç duyduğunuzu belirlemeniz yeterlidir. Bunun için yağları biraz daha yakından tanıyalım…
Yüz Cilt Bakımı için Faydalı Bitkisel Yağlar Hangileri?
Yüzünüze bakım yapmak için kullanabileceğiniz pek çok bitkisel yağ var. Bu yağlar arasında en iyi sonuç verenlerin bir kaçını yazımızda derledik. Her bir yağın içeriği farklı olduğundan, etkileri de farklı olacaktır. Dolayısıyla yaşadığınız cilt sorunlarına (soluk görünüm, sivilce, siyah nokta, kuruluk, kırışıklık gibi) en uygun olanını tercih ederek kullanmalısınız.
Zeytin Yağı : Bilindiği gibi zeytin yağı saçlar için çok faydalıdır ancak faydalarını sadece saçlar ile sınırlı tutarsak, haksızlık yapmış oluruz. Nitekim zeytin yağının insan sağlığına genel olarak pek çok faydası vardır. Cilt için de çok faydalıdır. Zeytin yağı cildinizin canlı görünmesi için kullanabileceğiniz en iyi yağlardan birisidir. Öte yandan kırışıklık karşıtı etki de göstermektedir.
Papatya Yağı : Güzelliği ile büyüleyen bir çiçek türü olan papatyanın yağı; hassas, akneli, sivilceli ve kaşınan ciltler için en ideal bitkisel yağ olma özelliğindedir.
Limon Kabuğu Yağı : Cildinizi temizlemek ve sivilcileri gidermek için en iyi bitkisel yağ seçeneklerinden birisidir. Bir diğer alternatif olarak portakal yağı da kullanabilirsiniz.
Gül Yağı : Güllerin cilt güzelliği için ne kadar değerli olduğu güzellik sektöründe uzun yıllardır bilinmektedir. Gül yağı her türlü ciltler için kullanıma uygun olup, cildin temiz ve güzel görünmesini sağlamaktadır.
Avakado Yağı : Kuru ve kırışık cilter için en ideal bitkisel yağdır. Avakado yağı içerisinde zengin vitamin içeriği bulunur. A, B, D, E gibi bu vitaminlerin avakado yağı ile cilde emilimini sağlamak oldukça kolaydır. Bu sayede kısa sürede etkisini gösterir. Daha canlı ve dinç bir cilde sahip olursunuz.
Kakao Yağı : Cilt üzerindeki lekeler ve yapısal bozukluklar için kullanabileceğiniz en etkili bitkisel yağ kakao yağıdır. Kısa sürede sonuç alacağınızı söyleyebiliriz.
Cilt bakım bitkisel yağlarını çok daha fazla sıralandırabiliriz. Bu yağlar arasında tercih yaparken, yazımızın başında da belirttiğimiz gibi; cilt tipinizi ve sorunlarınızı göz önünde bulundurun.
Yüz Cilt Bakımı için Doğal Maske
Yüzünüze bitkisel yağlar ile bakım yapmak için doğal maske hazırlamanız gerekiyor. Doğal maske tarifleri, kür tarifleri olarak pek çok güzellik uzmanından, internet ortamından bu tarifleri edinebilirsiniz. Dilerseniz kendi kürünüzü de oluşturabilirsiniz ancak bu aşamada kullanacağınız bitkisel yağların içeriğini iyi bilmeniz gerekiyor. Bu aşamada kolaylık olması açısından hazır kürleri kullanmak daha iyi bir seçenek olacaktır.
Cilndize uygulayacağınız doğal maskenin içeriğine göre uygulanma süresi de farklılık gösterecektir. Uygulama süresi, hazırlamış olduğunuz kürün cildinizdeki emilim süresi olarak da ifade edilebilir. Cildinizde emilme olduğunda artık doğal maskeyi başarılı bir şekilde uygulamış olursunuz.
Cildinize maske uygulama aşamasında ise yüzünüzün temiz olmasına dikkat etmelisiniz. Bunun için maske öncesinde yüzünüzü yıkayınız, sonrasında maskeyi uygulayarak, en iyi sonucu elde edebilirsiniz. Genelde uygulanan maskenin cilde emilmesi için bir kaç dakika beklemeniz gerekiyor. Sonrasında cildinizi durulamanız yeterlidir.
Yüz Cilt Bakımı için Bitkisel Ürünleri Kullanmanın Faydaları
Cildinize en iyi bir şekilde bakım yapabilmeniz kesinlikle doğal ürünler ile mümkün olmaktadır. Bu aşamada doğal ürünler arasında cilde en faydalı bileşenler ise bitki özü yağlarında bulunmaktadır. Bu yağlar önemli vitamin ve mineral değerlerine sahip olup, cildinize kısa sürede etki etmektedirler. Oysa kullandığınız kimyasal ve çeşitli katkı maddeleri içeren sabun benzeri bakım ürünleri, cildinize tam fayda sağlamaz ve zarar verme olasılığı vardır. Fakat bitkisel yağlar için yan etki söz konusu olamaz.
Sonuç olarak yüz cilt bakımı için özellikle de bitkisel yağları satın almanızı ve çeşitli doğal ürünler ile karıştırarak, kür halinde kullanmanızı öneriyoruz. Cildinizdeki her türlü problem için bitkisel çözümler olduğunu söylememiz gerekiyor. Kızarıklık, kaşıntı, sivilce, akne, kırışıklık ve çok daha fazlası için kullanabilirsiniz.
Bu makaleyide okumanızı tavsiye ederim “Saçlarınıza Doğal Bakım Nasıl Yapabilirsiniz?”